Duurzaam

Vlasspaanplaten zijn in alle opzichten milieuvriendelijk. Allereerst is vlas een jaarlijks groeiend en duurzaam gewas dat bij de teelt minder water en bestrijdingsmiddelen nodig heeft dan andere gewassen. Daarnaast wordt de vlasplant volledig gebruikt voor diverse doeleinden. Ook alle restproducten die ontstaan bij de verwerking van de lemen of scheven tot vlasspaanplaat worden op diverse manieren hergebruikt.
Vlas bevat van nature geen formaldehyde, dit in tegenstelling tot hout; daarom kunnen we de productie sturen van E0 tot E1 ( E0 geen formaldehyde - dus ook niet toegevoegd ) platen. Dit is uiteraard afhankelijk van de lijmsoort die gebruikt wordt.
De platen zijn biologisch afbreekbaar ( biodegradatie in 8 maanden ) en kunnen ook prima gerecycled worden door middel van bijmenging bij de productie van nieuwe platen.
Onze E0 platen zijn in 2008 gebruikt in het hoofdkantoor van TNT in Hoofddorp om mede daardoor een van de eerste Leed Platinum gecertificeerd (Green Office) kantoorgebouwen van Europa te kunnen bouwen. ( zie foto )